Välja domännamn

Att välja ett bra domännamn är inte alltid lätt men ack så viktigt. Tro det eller ej men när du väl valt ditt domännamn så är det busenkelt att registrera det, förutsatt att det är ledigt förstås.

Beroende på vilken toppdomän det gäller (exempelvis .se) så fungerar det lite olika men de flesta större webbhotell kan registrera domännamn på de flesta toppdomäner. Kostnaden för att registrera en domän kan vara olika men vi pratar runt hundralappen för en domän per år. Detta är viktigt att tänka på för även om det var vanligare för några år sedan så finns det fortfarande skojare som vill sälja tjänsten att registrera domännamn till dig för betydligt större summor med föresatsen att du måste köpa rättigheterna till domänen innan någon annan gör det.

Givetvis finns det seriösa företag som åtar sig att sköta bevakningen av dina domännamn med såväl förnyelse som att det inte missbrukas. Den typen av tjänster passar utmärkt till företag som har många domäner att hålla koll.

Rekommendation – Främsta rekommendationen är att samla alla domäner på ett ställe, det kommer underlätta din vardag. Ett webbhotell som jag varmt kan rekommendera är Binero som erbjuder både registrering av domännamn och bra webbhotell till lågt pris.

Vill du bara registrera domänerna så erbjuder de kostnadsfritt domänkonto. Läs gärna mer om webbhotell här