Kortbetalning med iZettle – kom igång på 5 minuter

iZettle har skapat helt nya förutsättningar för att ta betalt på ett enkelt sätt utan att binda upp iZettle kortläsare med pinkoddig i långa avtal och abonnemangsavgifter.

Vad är iZettle?

iZettle är en enkel betallösning för mobil och surfplattor som ger dig möjlighet att ta betalt ute på fältet. Till din smartphone eller surfplatta laddar du ner iZettle appen och sen ansluter kortläsaren antingen vida kontakt eller bluetooth. Det finns olika typer av kortläsare där den äldre kopplades via kontakt utan möjlighet att knappa in pinkod. Den som är aktuell just nu kopplas via bluetooth och läser av chipet på kortet och användaren knappar in sin pinkod.

Kortläsaren går att köpa via iZettles webbsida och kommer på posten och den enda avgift som tillkommer utöver det är för varje transaktion.

Hur använder man kortläsaren?

Du kan välja att knappa in belopp för varje gång eller lägga upp produkter som är återkommande. Det går till och med att lägga in varianter med olika priser för samma produkt.

Här följer en kort sammanfattning hur en betalning går till

  1. Sätt på strömmen till kortläsaren
  2. Starta iZettle appen i din smartphone eller tablet
  3. välj produkt i listan eller mata in belopp manuellt
  4. Be kunden sätta i kortet i kortläsaren och knappa in pinkoden, du ser till och med i appen att kunden matar in en kod men självklart ser du inte själva koden 🙂
  5. När betalningen har gått igenom har du möjlighet att antingen skicka ett kvitto på e-post eller skriva ut ett kvitto om du har en kompatibel skrivare.
  6. Nu är betalningen slutförd och du kan påbörja nästa

Du kommer få pengarna utbetalda från iZettle inom max ett par dagar och under alla de betalningar jag själv gjort så har det aldrig strulat. iZettle drar av avgiften för transaktionen innan utbetalningen och du kan när som helst logga in på webbsidan och skriva ut rapporter där all information framgår och du kan till och med skicka ett nytt kvitto till kunden direkt.

Vilka kort kan användas?

De flesta ledande betalkorten som Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro fungerar i betallösningen.

Vem passar denna betallösning för?

Eftersom det är transaktionsbaserad avgift istället för abonnemang så varierar avgiften utifrån betalbelopp per månad. I skrivande stund kostar det som mest 2,75% per transaktion om du har låg betalningsomsättning per månad och sen sjunker procentsatsen.

Det är en perfekt betallösning för den som säljer produkter och tjänster på olika platser och kanske inte har så många transaktioner. Vill nog påstå att även mindre butiker, kiosker m.m. har stor nytta av det men skall givetvis räkna på vad kostnaden blir i förhållande till att skaffa en fast betallösning med kortläsare kopplat till kassaregister.

Spontant skulle jag rekommendera alla som inte erbjuder kortbetalning idag att skaffa en iZettle kortläsare bums. Det har hänt mig många gånger att butiken, caféet eller annat inte tar kort och jag inte har kontanter och det leder till förlorad försäljning och då hade det varit bättre att kunna ta kortbetalning och behålla kunden. Den dagen det blir för många kortbetalningar så torde det vara ett angenämt problem med högre försäljning 🙂

Hur skaffar jag iZettle?

Du börjar med att registrera ditt konto på iZettles webbsida och kan där välja mellan privat eller företagskonto. registreringen tar inte mer än 5 minuter för att komma igång. När du sätter upp kontot behöver du också ange vart pengarna skall betalas ut och du behöver göra en testinsättning på 1 kr till iZettles konto för att verifiera att det funkar innan de kan börja betala ut pengar till dig, men när du väl är igång sen så kommer pengarna betalas ut automatiskt och du får ett mail när det är gjort.

Självklart behöver du en kortläsare som skickas till dig med post, så det tar ett par dagar innan du är helt igång.

 

Lycka till!

Om du undrar över något eller vill höra mer om våra erfarenheter från att använda iZettle kortbetalning så tveka inte att kontakta oss.

Se introfilmen som beskriver tjänsten