Låt någon annan sälja åt dig

Telefon

Anlita en professionell säljareMånga startar och driver företag därför att de brinner för själva produkten eller tjänsten och troligen inte för att försäljning är det roligaste som finns. Även om försäljning känns jobbig så är den livsnödvändig för överlevnaden.

För egen del så föddes jag inte som säljare och har haft (delvis har) en inställning till säljare som inte direkt är positiv. Det beror främst på all dessa telefonförsäljare som ringer och dessvärre svärtar ner säljaryrket. Med en något mindre positiv inställning till säljare så påverkar det dig lätt när du själv skall sälja.

Oavsett om du säljer via telefon eller ansikte mot ansikte så sänder du ut signaler. Om du redan när du ringer upp känner motstånd till att sälja så är iaf jag övertygad om att mottagaren känner av detta och du kommer även sannolikt göra allt för att ”komma ur samtalet med livet i behåll”. Det finns fantastiskt många bra böcker och utbildningar för att bli en bättre säljare och flera av dem hittar du när du surfar runt bland sidorna här på sajten, men Ibland är det kanske så att någon annan skall sälja åt dig. Det behöver givetvis inte bero på ”skräck att ringa kalla säljsamtal” utan en annan underskattad anledning är att din tid inte räcker till.

Det finns oanade möjligheter att öka försäljningen säljförmågan i företaget genom att låta andra sälja åt dig. Det behöver nödvändigtvis inte innebära att du måste anställa en säljare på heltid. Om du exempelvis skall lansera en ny produkt eller rikta försäljningen till en viss målgrupp så är bra att anlita någon annan. Även på detta område är det en djungel av olika alternativ från stora telemarketingbolag till frilansande mötesbokare/säljare.

Viktigt när du väljer samarbetspartner är att du känner förtroende för arbetssättet, hur ditt företag representeras av den som säljer samt kunskapen om det du säljer. Det finns många bra på området och en av dem som varmt kan rekommenderas är Jesper Ohlsson som driver företaget Win-Win säljkonsult. Han är ett bra exempel på en säljare som säljer med hjärtat och går hem hos mottagaren samtidigt som han har stor erfarenhet av att driva samtalet till genomförd affär eller bokat möte. Om du är osäker på vad ditt säljbudskap skall vara eller hur du skall paketera produkten som skall säljas så är Jesper en bra inspirationskälla och kan hjälpa till att formulera ditt säljbudskap.