Kundregister & CRM säljstöd

Kundregister

Behöver företag CRM säljstöd?

Eller skall vi kalla det ”kundregister deluxe” för att avdramatisera det hela. Svaret på frågan är givetvis ja, det behövs. Den stora frågan däremot hur avancerat behöver det bara för att komma igång lätt och ändå ha möjlighet att avancera det i takt med att företaget växer.

I det vardagliga mötet med företagare utmärker sig en sak och det är att om man pratar med mindre företag så upplevs behovet av CRM säljstöd / kundregister inte lika starkt som hos företag som är lite större. Ganska ofta är det ordvalet CRM säljstöd som kan tyckas ”för avancerat” och ”för dyrt” men det är en myt att det ”måste” vara så.Om vi i stället utgår ifrån ordet kundregister så är känns det inte lika avancerat.

KundregisterEgentligen handlar CRM säljstöd i den enklaste formen om att hålla reda på kontaktinformation om kunderna och information om vad som sagts i kontakt med kunden och det är precis det lilla som lägger grunden till bra förutsättningar att låta kundregistret (CRM) växa i takt med företaget. Om du tänker rätt från början och håller dig till några enkla grunder så behöver det inte bli kostsamt varken när du startar med det eller måste växa i det.

Om du inte vet vad du behöver så är du varmt välkommen att kontakta mig på mikael.jansson@activemind.se så hjälper jag  dig att både reda ut begreppen och välja lösning som passar just ditt företag, både i den enklaste formen och avancerade CRM system som även hanterar säljmål, uppföljning, koppling till order system eller vad som nu krävs.

Kundregister i Excel

Letar du efter det allra enklaste sättet att bara komma igång och samtidigt skapa bra förutsättningar för framtiden så kan du börja med att lista dina kunder i Excel. Det gäller också om du vill skapa en enkel prospect lista eller en lista över företag att kontakta vid jobbsök eller liknande.

[jbutton size=”medium” link=”https://www.activemind.se” newpage=”yes” icon=”info” a_css=”width: 230px;text-align: left;”]Läs mer om CRM[/jbutton]
[jbutton size=”medium” link=”https://www.aktivstart.se/kundregister-excel” newpage=”no” icon=”info” a_css=”width: 230px;text-align: left;”]Ladda ner Excel kundregister mall[/jbutton]