Boktips – Avdrag 2014

Om du någonsin ställt dig frågan om vad som är avdragsgillt och inte, så är det här boken med ”alla” svar. Eftersom det i en del fall även skiljer sig mellan olika bolagsformer som exempelvis aktiebolag och enskild firma hur saker får dras av så är det alltid lättast att referera till en säker källa och boken är lätt att rätt information i.

Bokomslag - Avdrag 2014” Här kan du läsa om vad som är avdragsgillt och om det finns några beloppsbegränsningar. Boken är ett lexikon där olika utgifter förklaras och kommenteras i bokstavsordning.” – Utdrag ur förordet till boken

Frågan om ett visst inköp eller liknande är avdragsgillt i företaget dyker titt som tätt upp både när själva inköpet skall göras eller när det är dags att bokföra. Att veta om det är avdragsgillt eller vad det kan dras av som kan ibland vara svårt att veta och framför allt kan det som ”vanlig företagare” vara svårt att veta vad de senaste reglerna säger. Björn lundén förlag som ger ut boken har verkligen lyckats hitta en serie med böcker som riktar sig till den som inte är specialist på ett område men ändå behöver hålla sig uppdaterad. Boken kommer ut varje år och uppdateras dessutom på deras hemsida under året.

Boken kan varmt rekommenderas som ett uppslagsverk för avdrag som gör både inköp och planering enklare.

Boken tar upp ämnen som: Arbetskläder, Arbetsrum, Avskrivningar, Bilkostnader, Datorer och dataprogram, Dröjsmålsränta, Dubbel bosättning, Expansionsfond, Facklitteratur, Flyttningskostnader, Förbrukningsinventarier, Friskvård, Glasögon, Goodwill, Gåvor till anställda, Ej avdragsgillt, Hälso- och sjukvård, Kapitalförlust, Kapitalförsäkring, Kurser och konferenser, Lagfartskostnad, Pensionsförsäkring, Reklamkläder, Representation, Resor, ROT-avdrag, RUT-avdrag, Sponsring, Traktamente, Utbildning, Vin och sprit och många andra avdrag.